Wat is incidentele dagopvang

Wat is incidentele en flexibele dagopvang?

Incidentele en flexibele dagopvang is kwalitatief hoogwaardig dagopvang voor jonge kinderen dat ad hoc wordt aangeboden vanaf een uur tot een volledige dag.

Incidentele opvang

Onze flexibele openingstijden kunnen zorgen voor kinderen waarvan de ouders onvoorspelbare uren werken.

In onze incidentele opvang krijgen kinderen de mogelijkheid om te spelen en te leren in een veilige, kindgerichte omgeving en zich kunnen bezighouden met schilderen, knutselen, dramatisch spel, taal- en muziekactiviteiten, grove motorische activiteiten, bouwstenen, spelen met puzzels, spelletjes en ga zo maar door.

Gezinnen kunnen op incidentele basis toegang krijgen tot incidentele dagopvang en kunnen deze gebruiken voor: werk en niet-werk gerelateerde redenen, om vergaderingen bij te wonen, als opstapje naar lange dagopvang of kleuterschool, om kinderen te helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen, om gezinnen met een beperkt ondersteuningsnetwerk en/of noodopvang te helpen.

Onze incidentele opvang heeft opgeleide en ervaren opvoeders voor jonge kinderen in dienst en streven naar een ontspannen, vriendelijke en inclusieve omgeving. De meeste incidentele centra bieden een aantal reguliere functies aan en bieden een kwaliteitsvol programma aan om te voldoen aan de behoeften van alle kinderen die het centrum bezoeken.

Villa De Kinderlantaarn is een kinderdagveblijf en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het is gevestigd in Lelystad. En biedt professionele begeleiding en opvang van jonge kinderen en pubers. Heb je vragen of wil je graag een afspraak plannen? Bezoek onze contactpagina.