PROFIEL EN HISTORIE

Profiel en doelstelling Villa de Kinderlantaarn

Villa De Kinderlantaarn is ontstaan vanuit de behoefte kinderopvang te bieden waarbij flexibiliteit, huiselijkheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en betrokkenheid de kernwaarden zijn. Een gezellig, knus en kleinschalig kindereducatiecentrum dat zich zoveel mogelijk richt naar de wensen en opvangbehoeften van ouders en kinderen.

Visie vanuit ervaring

In de tijd dat ik als pedagogisch medewerker werkzaam was zag ik de chaos die er heerste. Vooral aan het einde van de dag. De zitcultuur van collega’s binnen de kinderopvang in het algemeen is een doorn in het oog. Er werd onvoldoende gedaan aan educatie. Wij waren een soort veredelde “oppasjuffen”. Met mijn achtergrond in het onderwijs en jarenlange ervaring als leerkracht en met functies binnen het management wilde ik dat het anders en beter moest. Ik wilde meer diepgang in mijn werk en er meer voldoening uithalen.

Daarom besloot ik mij te verdiepen in wat het kind tussen 0-4 jaar echt nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Hoe kon ik een bijdrage leveren aan een optimale opvoeding, begeleiding en betere ontwikkelingskansen voor kinderen creëren? En antwoord geven op de opvoedingsvraagstukken die er bij ouders leefden?

Kindereducatiecentrum

Hierdoor is het idee geboren om een kindereducatiecentrum te starten met aandacht voor educatie en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind. In een duidelijk geformuleerde visie moest het kind dus centraal staan. Kortom het kind laten opgroeien in een educatieve en boeiende leeromgeving die kinderen actief betrekt in het leerproces. Het kind spelenderwijs allerlei vaardigheden bijbrengen die van belang is voor zijn ontwikkeling zowel sociaal, persoonlijk als emotioneel. Ik heb mij dan ook laten inspireren door diverse pedagogen en (ontwikkelings-) psychologen die aansluiten bij wat ik voor ogen had.

Wij zijn uitermate flexibel

Ook moest het mogelijk zijn dat ouders konden kiezen uit diverse opvangvormen en opvangmodules aangepast aan hun budget, wensen, opvangbehoefte en persoonlijke situatie. Kortom een kindereducatiecentrum met een onderscheidend en divers aanbod. Wij garanderen met onze aanpak kwalitatief hoogwaardige, flexibele en betaalbare opvang. De opvang die toegankelijk is voor alle kinderen, ongeacht uw budget, afkomst en culturele achtergrond. Ondersteund door diverse professionals op de werkvloer en daarbuiten kon ik deze wens in vervulling doen gaan. Kom kennis maken met ons en ervaar zelf onze werkwijze en persoonlijke aanpak. Graag tot ziens op Villa De Kinderlantaarn!

children-817368_640

KIJK SNEL OF ER NOG EEN PLEKJE VRIJ IS OF VRAAG EEN RONDLEIDING AAN

Neem vrijblijvend contact op met kindereducatiecentrum "Villa de Kinderlantaarn"

CONTACT

Bedrijfsnaam: Villa De Kinderlantaarn
Contactpersoon: Muriel Leidsman
Straat en nummer: Badweg 17A
Postcode: 8223 PA
Stad: Lelystad
Provincie: Flevoland
Email: info@villadekinderlantaarn.nl
Website: villadekinderlantaarn.nl
Telefoon: 0320-769138
Mobiel: 06-42684564
Kvk: 73627305
Lrkpnr. BSO: 357645790
Lrkpnr. KDV: 181457246

 

OVER ONS

Villa De Kinderlantaarn is ontstaan vanuit de behoefte kinderopvang te bieden waarbij flexibiliteit, huiselijkheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en betrokkenheid de kernwaarden zijn. Een gezellig, knus en kleinschalig kindereducatiecentrum dat zich zoveel mogelijk richt naar de wensen en opvangbehoeften van ouders en kinderen.