Kinderopvang plannen tijdens zwangerschap

PLANNING VOOR KINDEROPVANG TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Zwangerschap is een spannende tijd, en terwijl u een geboorteplan maakt en een kinderwagen kiest, is het ook belangrijk om na te denken over uw toekomstige behoeften aan kinderopvang.

Misschien bent u van plan om fulltime voor uw kind te zorgen, snel na de geboorte weer aan het werk te gaan, of hier en daar wat hulp te zoeken, en wat uw verwachtingen ook zijn, een beetje planning gaat heel ver.

Ouderschapsverlof moet van tevoren worden georganiseerd, sommige kinderopvangdiensten hebben lange wachtlijsten en er is veel vraag naar kwaliteitsvolle kindermeisjes, dus hier zijn een paar overwegingen met betrekking tot de kinderopvang voordat uw baby aankomt.

Komt u in aanmerking voor ouderschapsverlof?

In Nederland zijn er onbetaalde en betaalde ouderschapsverlofregelingen voor nieuwe moeders en vaders.

Om dit vast te leggen, moet u of uw partner uw werkgever ten minste 10 weken van tevoren (schriftelijk) op de hoogte stellen van uw voornemen om het verlof op te nemen en vervolgens ten minste vier weken voordat u het wilt opnemen de begin- en einddatum van het verlof bevestigen.

Er is de mogelijkheid om nog eens extra verlof aan te vragen, en er is hier meer informatie over onbetaald ouderschapsverlof.

De overheid biedt ook een regeling voor betaald ouderschapsverlof aan om in aanmerking komende ouders te helpen bij het opnemen van vrije tijd om voor een nieuw kind te zorgen.

Wat voor soort kinderopvang heb je nodig?

Kinderopvang is nuttig, of u nu een tijdje thuis blijft of weer aan het werk gaat, en er zijn verschillende opties, afhankelijk van uw behoeften.

Terwijl je thuis bent, kan een thuisverpleegster je helpen om wat kwaliteitsvolle rust te krijgen in de eerste weken van je pasgeborene, en kan de hulp van een moeder je ondersteunen vanaf de geboorte tot zes maanden. Au pairs zijn ook een optie in het eerste jaar van je baby, zolang ze niet alleen de zorg voor je kindje op zich nemen.

Als je weer aan het werk bent, kan een inwonende of uitwonende oppas worden ingehuurd om voor je baby te zorgen, en als je al kinderen hebt, kan een oppas een kostenefficiënte optie zijn voor je groeiende gezin.

Kinderdagverblijf Villa De Kinderlantaarn biedt kinderopvang voor  kinderen vanaf de geboorte.

Baby's hebben baat bij één-op-één-aandacht van een enkele verzorger, dus het is belangrijk om een verzorger te vinden bij wie u en zij zich op hun gemak voelen - of dat nu thuis is of in een centrum.

Ons Kompas voor Kinderopvang kan u helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw gezin.

Welke kinderdagverblijf kies je?

Op sommige gebieden is er veel vraag naar kwalitatief goede kinderopvang, dus als je eenmaal weet wat voor soort opvang je wilt, is het een goed idee om ruim voor de geboorte van je baby onderzoek te doen naar kwaliteitsvolle zorgverleners.

Wij raden u aan:

Zoek alle kinderopvangmogelijkheden bij jou in de buurt

Vergelijk beoordelingen, beoordelingen, vacatures en honoraria om een shortlist te maken; vervolgens

Neem telefonisch of per e-mail contact op met uw favorieten en leg uit wanneer u kinderopvang nodig heeft om te beginnen en hoeveel zorg u nodig heeft.

Het is belangrijk om de geselecteerde diensten te bezoeken, of om potentiële kindermeisjes te interviewen, voordat u een definitieve beslissing neemt, en het kan zijn dat u uw naam op een wachtlijst (of drie) moet zetten als uw topkeuzes zeer gewild zijn.

Maak een aantekening om deze kinderopvang aan te vragen voordat uw kind in de opvang begint en houd er rekening mee dat u de inschrijving van uw kind moet bevestigen voordat de overheid de CCS aan hun dienst kan betalen.

Villa De Kinderlantaarn is een kinderdagveblijf en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het is gevestigd in Lelystad. En biedt professionele begeleiding en opvang van jonge kinderen en pubers. Heb je vragen of wil je graag een afspraak plannen? Bezoek onze contactpagina.